Vår VD Berättar

Magnus Fredlin

Hur skulle du beskriva CDON.COM som företag?

CDON.COM startades år 1999 och var en av få aktörer som överlevde dotcom-kraschen, då många i branschen övervärderades och tvingades i konkurs eller till försäljning. CDON.COM idag skulle jag beskriva som ett bolag under förändring. Vi går mer och mer från att endast sälja våra egna varor till att dessutom bli en plattform för externa säljare. I grund och botten kan man säga att vi bygger en mini-Amazon i Norden. Det finns enormt mycket kompetens i det här huset och så har det alltid varit.

Finns det någon egenskap eller känsla som kännetecknar medarbetarna här på CDON.COM?

Något som genomsyrar medarbetarna på CDON.COM är att de verkligen bryr sig och brinner för vad de gör. Den glöd våra medarbetare har är verkligen en otrolig styrka. Vi är säljdriva och vill framåt samtidigt som alla här är väldigt måna om varandra. 

Varför är CDON.COM en attraktiv arbetsgivare?

Jag tror att det finns få bolag där du kan lära dig så mycket som på CDON.COM. Om du vill jobba med utveckling av e-handel är CDON.COM företaget för dig. Vi är en av de absolut största i Norden inom vår bransch och vi är unika i att vi arbetar med ett så brett sortiment. Här kan du lära dig otroligt mycket om allt från logistik och teknik till marknadsföring, inköp och sälj. Jag tycker dessutom att vi är väldigt innovativa i sättet vi kommunicerar. CDONLIVE är ett exempel på det, då vi mer eller mindre startade en live-sändning och filmade från vårt eget kontor. Det är fantastiskt att se hur hela vår personalstyrka samlas kring sådana event och  att alla drar sitt strå till stacken för att det ska bli riktigt bra. CDON.COM är en fantastisk arbetsplats för dig som är genuint intresserad av e-handel om vill förstå komplexiteten, utmaningarna och den enorma potential som finns.

Vad finns det för karriärmöjligheter här?

Det finns stora karriärmöjligheter på CDON.COM. Trots att vi är ett relativt litet bolag i den bemärkelsen att vi endast är runt 170 anställda finns det väldigt stora möjligheter att på kort tid växa med bolaget. Vi har många anställda som har gått mellan olika avdelningar och positioner och växt upp med bolaget.

När du kommer in på kontoret på morgonen, vad ser du och vad känner du?

När jag kommer in på morgonen känner jag en stor vilja att hugga tag i saker och se vad vi har uträttat, att se vilka features vi har skapat och vilken nästa release vi filar på är. Vi får ständigt nya kategorier på vårt Marketplace och det är otroligt roligt att se hur vi som bolag lyckas gå från att sälja CD-skivor till att nu ha ett enormt produktutbud, med flera miljoner varor. För att ge ett konkret exempel tycker jag att det var fantastiskt roligt när vi började samarbeta med KitchenTime och Cervera. På kort tid har vi gått från att knappt ha något kökssortiment till att sälja väldigt mycket av det. Jag fascineras av hur våra olika avdelningar kommer in med sina leveranser och gör att CDON.COM som bolag blir bättre och ständigt förflyttar sig framåt.

Hur ser du på framtiden?

Jag tror att det vi gör är e-handel 2.0. Det är inte unikt på så sätt för det finns fler som har gjort det tidigare, men utifrån vår position i Norden är det unikt. Jag ser fantastiskt ljust på vår framtid.

Ta kontakt!

Är du intresserad av att jobba med oss? Skicka in din ansökan idag!