Vår VD berättar

Kristoffer Väliharju

Hur skulle du beskriva CDON som företag?

CDON är ett företag som har utmanat sin affärsmodell många gånger sedan vi startade 1999. Vi har gått från att vara störst inom musik och film till att gå in i nya vertikaler med ett bredare produktsortiment till att starta upp externa handlare och bli det Marketplace vi är idag. Sammanfattningsvis kan man säga att vi jobbar för att vara Nordens ledande marknadsplats. Kulturen är väldigt nytänkande och det finns en entreprenöriell känsla här, trots att vi är ganska stora.

Finns det någon egenskap eller känsla som kännetecknar medarbetarna här på CDON?

När jag började här blev jag helt blown away av hur alla förstod och levde e-handel och teknikutveckling fullt ut. Vi jobbar med något som är väldigt stort i världen men ännu inte så etablerat i Norden, vilket gör det viktigt att vi som jobbar här tänker utanför boxen. Det finns enormt mycket kompetens i huset och alla som jobbar här är väldigt duktiga och drivna inom just e-handel och hur man ska bygga relevanta lösningar för e-handel. Det finns ett väldigt stort känslomässigt engagemang och en enorm vilja att vinna och att lyckas. Vi strävar efter att vara en platt organisation där människor är intresserade av att prata med och att lära av varandra.

Varför är CDON en attraktiv arbetsgivare?

Att få jobba för en arbetsgivare som ligger i framkant och jobbar med framtidens försäljning och teknologi tycker jag är oerhört attraktivt. CDON är en fantastisk arbetsplats för dig som är genuint intresserad av e-handel och vill förstå komplexiteten, utmaningarna samt den enorma potential som finns. Vi har alla funktioner på en väldigt liten yta vilket gör möjligheten att interagera med alla delar av verksamheten väldigt kondenserad. Jag tycker dessutom att vi är innovativa i sättet vi kommunicerar med våra kunder. #CDONLIVE är ett exempel på det, då vi mer eller mindre startade en live-sändning och filmade från vårt eget kontor. Det är fantastiskt att se hur hela vår personalstyrka samlas kring sådana event och att alla drar sitt strå till stacken för att det ska bli riktigt bra. Jag tror vi kommer visa på liknande nytänk i andra satsningar framöver och det ger utrymme för medarbetarnas kreativitet med en enorm räckvidd.

Vad finns det för karriärmöjligheter här?

Vi är ett företag som uppmuntrar till utveckling av vår personal. Vi är duktiga på att uppmärksamma talanger inom bolaget och att ge möjlighet till avancemang. Det har vi många exempel på. Vi har många anställda som har gått mellan olika avdelningar och positioner och växt upp med bolaget. Flera personer i vår ledningsgrupp har jobbat på olika positioner och klättrat hela vägen.

När du kommer in på kontoret på morgonen, vad ser du och vad känner du?

När jag kommer in på kontoret får jag otroligt mycket energi eftersom jag känner så mycket för människorna här. Jag älskar mitt jobb, bolaget och den fantastiska framtid vi har framför oss. Vi är som en familj då vi både tar hand om varandra och gör ett otroligt bra jobb tillsammans. Det kommer alltid att finnas utmaningar som försöker slå undan benen på oss, men när vi gör det tillsammans så kommer det att gå bra. Jag fascineras av hur våra olika avdelningar kommer in med sina leveranser och gör att CDON som bolag blir bättre och ständigt förflyttar sig framåt.

Hur ser du på framtiden?

Framtiden för CDON är så stor att det knappt är greppbart. Hälften av all e-handel globalt ligger i marknadsplatser. Vi är den största marknadsplatsen i norden och när vågen som sprider sig i världen kommer hit kommer så är jag säker på att vi verkligen kommer att få fart. Jag ser fantastiskt ljust på vår framtid.

Ta kontakt!

Är du intresserad av att jobba med oss?
Skicka in din ansökan idag!